úterý 12. ledna 2010

ŠIJU,ŠIJEŠ,ŠIJEME :D

Omlouvám, že nepíšu tak jak jsem slíbila, ale zrovna teď se připravuji na zkoušku z textilních materiálů.. A proto jsem si našla aspoň chvilku na to, abych sem šupla to, co mam zatím z podprsenky hotový. Jinak ani nešiju a to prádylko jsem odsunula na 2. kolej, protože v pondělí máme s Mišánkem půl roku a já mu teď šiju flanelku :D! božínku,to byl nejkrásnější půl rok mýho dosavadního života!


Takhle jsem si udělala střih z jedne z mých oblíbených podprsenek.
Táááááák tady už mám nastříhaný a prokličkovaný košíčky, no uvidíme jak mi to bude sedět.
A tady už mám i korzetek prokličkovanej,jsem zvědavá,jak se ta tričkovina na těle bude chovat a jak to bude sedět bez kostic nebo jestli je tam budu muset časem všít.

Jinak na podrobném postupu pomalu pracuju,po 21. lednu se to rozjede, budu mít všechny zkoušky za sebou a tyden a půl volna před sebou!!

pondělí 4. ledna 2010

Princesse tam.tam

Psal se rok 1985 a sestry Hiridjee vlastnící obchod s dárkovými předměty se rozhodly,že je načase rozšířit trh se spodním prádlem o něco,co tu ješte nebylo! Chtěly dát ženám svěží a hravé prádlo,které bude kombinovatelné a ladící. Neobvyklé potisky, barevná bavlna, spousta vymazlených detailů (mašličky,dvojitá ramínka) a neodmyslitelné doteky krajky a saténu..Toto vše jim otevřelo dveře na světový trh. Princesse tam.tam každý den okouzluje ženy ve více něž 40ti zemích.


Heslo Princesse tam.tam zní: Hedvábí, krajka, lehkost - nejlepší podoby svobody.


A teď pár slov přímo z webu www.princessetamtam.com


Bavlna

Ušlechtilá, čistá, jemná, potištěná, kartáčovaná, vyšívaná. Pamatuje vaši první lásku.


Potisky

Vynalézavé, nečekané,neplanované. Grafické, extravagantní, romantické. Žádná z kolekcí není zahájena bez svých typických potisků.


Barvy

Nugát, smetana, princeznovská růžová, šílená žlutá, zběsilá zelená, kávově hnědá-barvy milují každou náladu a Princesse tam.tam miluje každou barvu.


Detaily

Mašle na švech, skládané volánky, dvojitá ramínka, štítky...to jsou ty detaily, které to vše dělají jiné.


Ve finále jsem byla mile překvapená,kolik střihových a barevných variací každá linie má a taky mě pobavily ty názvy :D


z kolekce Queen


z kolekce Poulette (Kuře)

Parisienne (Pařížanka)
Nocturno
Lucky (Šťastná)
Lolita
Garconne (Chlapec) :D
Egerie
Couture (Krejčovina)
Cocott (Nevěstka)


Stejně jako u značek, které jsem popisovala na Lingerette před Princesse tam.tam, jsem byla okouzlená. A i když studuji oděv všeobecně,jsem si sakra jistá,že prádlo je to, čěmu bych se chtěla jednou věnovat a co by mohlo být mojí obživou. Naprosto mě fascinuje ta něha a propracovanost (teď mluvím o kvalitním prádle,ne o těch paskvilech,co koupíte někde na tržnici atd.). A s každým tím přiběhem o splněném snu mi připadá, že i můj sen má šanci na uskutečnění ....

Ať Vám prádlo vždycky sedí!